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Question: (rephrased) When is kick-out flashing required? It seems some cities are stating it is 
only required if we are residing. Some cities are requiring it when reroofing is being done.  

Answer:  Kick-out flashing is required in all new building construction when a vertical wall 
assembly intersects with a sloped roof assembly. 

See IRC section R703.8 item #9 for siding and IRC sections R903.2.2 and R 907 for roofing and 
reroofing. 

Residing installation 

IRC section R703.8 item #9 is amended and, unlike roofing, does not provide different 
regulations for new siding installations and residing installations. Therefore, kick-out flashing is 
required for new and residing installations. 

Reroofing installation 

IRC section R903.2.2 is amended and requires kick-out flashing for new roofing installations.  

IRC Section 907 for reroofing, specifically, section R907.6 “Flashings” is not amended and 
requires existing flashing to be reconstructed in accordance with the manufacturer’s installation 
instructions. The code does not require kick-out flashing for reroofing.  

This information can be provided to you in alternative formats (Braille, large print or audio tape). 
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