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Common building plan review 
questions answered by CCLD staff

Q:

A:

Does the IBC prohibit the use of wire glass in door assemblies?

No. Wire glass is not specifically prohibited, however if the glazing is deemed to be 
glazing in a hazardous location (IBC Sec. 2406.3), then the glazing is required to meet 
the requirements for safety glazing (CPSC 16 CFR 1201). In past codes, there was an 
exception where polished wire glass only had to meet the requirements of ANSI Z97.1. 

The 2006 IBC eliminated that exception. Plan reviewers and building inspectors need to make sure all 
glazing in hazardous locations meets the CPSC 16 CFR 1201 standard, including wire glass. 

The questions below are part of an ongoing series featuring frequently asked questions received
by CCLD’s Building Plan Review Section. The responses are the opinions of the plan review staff
and do not represent an official division or state building official interpretation.

Q:

A:

If a corridor is not required to be rated by IBC Table 1017.1 do the dead-end 
provisions of IBC Sec. 1017.3 still apply?

Yes. Elimination of the corridor rating does not exempt the other provisions of IBC Sec. 
1017, specifically dead ends (IBC Sec.1017.3) and air movement (IBC Sec. 1017.4). 
However, since only fire-resistive rated corridors cannot be interrupted by intervening 
rooms (IBC Sec. 1017.5), a potential solution to a dead-end corridor may be exiting the 

corridor through an intervening room (IBC Sec. 1014.2).

Q:

A:

Is plastic piping permitted in a building of Type I or II construction?

Maybe. If the plastic piping is used for plumbing, mechanical or electrical and is 
specifically approved and installed in accordance with the Minnesota Plumbing 
Code, Minnesota Mechanical Code or Minnesota Electrical Code, then despite being 
“combustible” it is permitted. (IBC Secs.603.1.1, 603.1.2 and 603.1.3) 
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